Glue Och Best Transport Förenklar Folks Vardag Med InHome-leverans

Att kunna leverera paket innanför dörren blir en allt viktigare utmaning för e-handeln - både för miljö och kundupplevelse. Därför har logistikbolaget Best Transport och Glue påbörjat ett samarbete för att förenkla hemleveranser för både budet, kunden och e-handeln.

Hemleveranser kan göras om till InHome-leveranser
När du som användare har köpt något från exempelvis Apotea, NetOnNet eller Kicks får du en notis i Glues app där du kan göra om hemleveransen, utan extra kostnad, till en så kallad InHome-leverans. Budet får då en krypterad tillfällig nyckel som endast är aktiv under leveranstillfället.

– I e-handelskretsar talar man om vikten av att lösa den sista delen i leveranskedjan, kallad "Den sista milen” hem till kunden. Utlämningsställen och hemleveranser löser det till viss del, men kan man få varorna levererade till hemmet utan att behöva passa en tid då budet kommer, tenderar kunderna att handla oftare på nätet, säger Carl Johan Grandinson.

Det här är en rad av tjänster som Glue lanserar nu i höst för att optimera kunders vardag. Här senast lanserades samarbetet med Bring Sverige och det digitala tvätteriet Washaway. Innan dess har Glue haft ett lyckat och årslångt samarbete med MatHem för att leverera matvaror innanför dörren, en tjänst som kallas In i kylen-leverans. Att optimera sina leveranser ut till kund för både tid och miljöaspekten är något som är viktigt för NetOnNet, en av Best Transports partners.

– Vi strävar alltid efter att ligga i framkant kring leveranser och vet att våra kunder uppskattar vår snabbhet och precision som nu blir möjlig hela vägen in i hemmet. Detta gör det ännu mer attraktivt att handla på nätet hos oss och inte minst bättre för miljön, eftersom leveransrutterna blir mer optimerade, säger Stefan Svensson, Logistics Manager på NetOnNet om samarbetet.

Var femte svensk vill prova InHome-leveranser
Enligt en undersökning av YouGov på uppdrag av Best Transport kan var femte svensk tänka sig att släppa in ett bud för hemleverans innanför dörren*. Filmade leveranser och information om budet är anledningen till att fler känner sig bekväma med att använda ett digitalt lås vid en hemleverans. Exakt det som Glue erbjuder kunden.

Hur det fungerar
Glue InHome-leverans är möjligt tack vare det digitala låset Glue Lock. Med det installerat på insidan av dörren kan budet på ett smidigt och säkert sätt leverera paketet utan att kunden behöver vara hemma. I samband med beställningen godkänns en krypterad digital engångsnyckel som används i samband med paketleveransen. Kunden får notiser innan och efter leveransen samt ett videokvitto på leveransen efter att den är utförd. Hemmet är försäkrat av Länsförsäkringar under hela leveransen.

För mer information:
Carl Johan Grandinson, vd Glue: 076-175 75 51

Glue AB
Glue möjliggör de mest bekväma, säkra och miljövänliga leveranserna av varor och tjänster innanför dörren. Tack vare digitala nycklar kan konsumenter enklare ge tillgång till sina hem till familj, gäster och leverantörer av varor och tjänster. Kunden får en bättre kundupplevelse och sparar tid som istället kan läggas på det som värdesätts högst. För företag kan leveranser optimeras och man undviker alla problem med nyckelhantering.

Best Transport
Best Transport erbjuder bud- och distributionstjänster, hemleveranser och IT-logistik. Idag har företaget närmare 500 fordon som utför tusentals uppdrag varje dag. De utför bud- och distributionstjänster och hemleveranser för deras samarbetspartners räkning och med det representerar deras kunders varumärken. Att ge både kund och mottagaren en god leveransupplevelse är därför oerhört viktigt för dem.

*Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Best Transport och pågick under perioden 12-13 februari 2019. Sammanlagt genomfördes 1 002 intervjuer via internet med män och kvinnor 18+ år i Sverige.

October 4, 2019
Glue Team