Bring och Glue utvecklar samarbetet med smarta digitala lås och skapar framtidens leveranser

Bring och Glue förstärker sitt samarbete med digitala lås vid hemleveranser av paket. Detta för att förbättra kundupplevelsen, men också möta den växande e-handeln och de ökade kraven på hållbara leveranser.

Fram till år 2030 spås förändringstakten i handeln vara fortsatt hög. Enligt Svensk Handels rapport Läget i handeln - 2019 års rapport om branschens ekonomiska utveckling kommer konsumentbeteendet vara ännu mer digitalt med större efterfrågan och möjligheter för fler individanpassade lösningar och varor. Allt fler handlar på nätet och för att möta det växande behovet behöver det finnas fler smarta sätt att leverera paket på.

Glue Lock förenklar för både kunden, leverantören och nätbutiken
Med det digitala låset Glue Lock kan leverantören optimera leveransrutten och undvika rusningstiderna och helt motverka så kallade bomkörningar (om en kund inte skulle vara hemma vid leveranstillfället), som innebär en ny utkörning eller att kunden själv behöver ta sig till ett ombud.

– Mottagarna slipper sitta hemma och vänta på att leveransen ska komma och kan istället frigöra tid till annat. Det är ett sätt att höja servicenivån och samtidigt göra våra leveranser grönare, säger Melker Camnerin, affärsutvecklare på Bring.

Hemleveranser blir till InHome-leveranser
Samarbetet mellan Bring, nätbutiker och Glue innebär att konsumenten beställer hemleverans som fraktalternativ, och får då möjligheten att välja att få leveransen innanför dörren. En så kallad InHome-leverans. Det enda som behövs är att kunden har det digitala låset Glue Lock installerat.

- Vi är väldigt glada över att vidareutveckla samarbetet med Bring för att erbjuda InHome-leveranser till kunder på fler orter i Stockholms området. Och på sikt kommer vi lansera på ännu fler platser runt om i Sverige, berättar Carl Johan Grandinson, vd på Glue.

Så här fungerar en Glue InHome-leverans
När kunden köper något från exempelvis och väljer hemleverans med Bring som leveransalternativ får de en notis i Glue-appen att de kan, utan extra kostnad, göra hemleveransen till en så kallad ”InHome-leverans. Budet får då en krypterad tillfällig nyckel som endast är aktiv under leveranstillfället. Efter utförd leverans får kunden ett videokvitto som visar leveranshändelsen som skett innanför dörren. Under hela leveransen är kundens hem försäkrat av Länsförsäkringar.

Det här är en rad av tjänster som Glue lanserar i höst för att optimera kundens vardag. Här senast lanserades samarbetet med det digitala tvätteriet Washaway och innan dess har Glue haft ett lyckat och årslångt samarbete med MatHem för att leverera matvaror direkt in i kylen.För mer information:
Carl Johan Grandinson, vd Glue: 076-175 75 51
Melker Camnerin, affärsutvecklare Bring, 073-940 60 90

Glue
Glue möjliggör de mest bekväma, säkra och miljövänliga leveranserna av varor och tjänster innanför dörren. Tack vare digitala nycklar kan konsumenter enklare ge tillgång till sina hem till familj, gäster och leverantörer av varor och tjänster. Kunden får en bättre kundupplevelse och sparar tid som istället kan läggas på det som värdesätts högst. För företag kan leveranser optimeras och man undviker alla problem med nyckelhantering.

Bring
Bring löser vardagslogistiken åt små och stora verksamheter i Norden. Vi hjälper dig att effektivt transportera, lagerhålla och leverera. Med ett helhetserbjudande inom paket, gods, termo, lager och bud kan Bring bistå din verksamhet med små och stora uppdrag i Sverige och därifrån till eller från övriga världen. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för er – till er eller direkt till era kunder.

September 16, 2019
Glue Admin